ORIGINAL SOURCE: http://rss-tutorial.com/rss-what-is-it-good-for.php

Резиме

RSS е растечка технологија. Но, за што е добро?

RSS може да ни помогне да направиме три работи.

  1. RSS може да достави тековни информации од Интернет во нашите области на експертиза или интерес.
  2. RSS може да обезбеди содржина за веб-страници и блогови.
  3. RSS може да донесе дополнителен сообраќај на веб-страница или блог.

Детал

RSS може да достави тековни информации од Интернет во нашите области на експертиза или интерес.

RSS е близу до исполнување на ветувањето на обичајниот весник или списание што се доставува до нашите работна површина.

Мојот читач на RSS доставува на мојата работна површина прилагодена мешавина на статии за вести, технологија, Закон за привлекување, личен раст, веб 2.0, развој на веб-страница, информатичка технологија ... и секако RSS.

Постојано го рафинирам овој дневен проток на информации, исфрлајќи ги оние извори што стануваат застоени и земам нови извори за тековни настани како што се Претседателските избори.

Некои извори на RSS се ажурираат на час (новости на Асошиејтед Прес и ББС), некои извори на RSS се ажурираат секојдневно, а други се ажурираат неделно или нередовно. RSS го намалува моето време на сурфање во веб и ми дава повеќе време за читање.


RSS може да обезбеди содржина за веб-страници и блогови.

RSS-изворите може да се користат за обезбедување содржина за веб-страници и блогови. Достапни се алатки што можат да снимаат RSS доводи и да ја стават содржината на веб-страница или блог. Повеќето од алатите се алатки со копчиња за кликнување и кликнување кои не бараат програмирање.

На пример, создадов веб-страница на мојата веб-страница со сите содржини од RSS-изворот. Веб-страницата е обично рангирана во првите 10 на Google за својот клучен збор.


RSS може да донесе дополнителен сообраќај на веб-страница или блог.

RSS-изворот е друга алатка за да донесе поголем сообраќај на вашата веб-страница или повеќе читатели на вашиот блог. RSS-изворите можат да имаат врски назад кон вашата веб-страница и наслови и кратки клипови што примаат посетител да ја посети вашата веб-страница. RSS-изворите можат да обезбедат удобен начин за читање на блогови.

Оние од нас кои користат RSS читачи за да добијат информации, сакаат да се претплатат на информации што можеме да ги прочитаме како RSS-извори. Не сакам да проверам и да видам дали блог или веб-страница е ажуриран. Сакам ажурирани блогови и веб-страници да се појавуваат на мојата работна површина како RSS-извори.


И само за забава, следниве написи

Значи, RSS може да обезбеди значителна корист. Но, што е RSS?

Додадете ги вашите коментари или прашања погоре.

Коментарите кои беа дел од системот за коментирање Ехо ги нема.
Коментарите започнуваат со системот Disqus